Nätpokerspelare jagade av Skatteverket

Det blir allt fler människor som vänder sig till att spela online, och väljer man att spela utanför EES-området måste man skatta för eventuella vinster. Nu tar Skatteverket upp kampen för att försöka finna dessa smitare och kräva dem på hundratusentals kronor.

2777216-lagbok-och-domarklubbaAtt spela spel kommer alltid att vara en syssla som vi människor finner underhållande. Nu när man befinner sig allt mer online så är det även så att allt fler människor väljer att spela casinospel online. Ta bara sajten balletbingo.com där man kan få ta del av ett stort utbud av spel, men även olika kampanjer och erbjudanden. För det är här som det verkligen skiljer sig från vanliga traditionella spel i den fysiska världen. Du kan enklare komma åt spelen vart du än befinner dig – och du har tillgång till ett stort utbud där du kan plocka på dig olika bonusar beroende på hur mycket du spelar. Men vad man ska komma ihåg är att vara noggrann med att kolla upp vart sajten har sitt säte så man inte råkar ut för samma öde som Jönköpingsmannen eller andra personer där de måste betala skatt för vinsterna. I takt med att även pokerspelandet ökar går även Skatteverket in och nu försöker finna de spelare som väljer att spela från sajter utanför EES och med det kräva dem på hundratusentals kronor skriver Metro.se.

Vad det rör sig om är det några hundratal personer som man jagar och de minsta summorna ligger på under 100 000 kronor, men vissa på över en miljon. Det är en spelare i Göteborg som upptaxeras med 1,3 miljoner som gjorts på PokerStars. Skatteverket granskar dessa personer då de märkt att vinsterna inte stämmer överens med inkomsterna de uppgivit i deklarationen.

Så, ska du spela online, se till att göra det från en sajt so ligger i EES-området – eller var beredd på att skatta för eventuella vinster.