Licens istället för spelmonopol

Spelmonopolet i Sverige är ett monopol som de flesta vill se försvinna. Det ska försvinna och bli ersatt av ett licenssystem för att få anordna spel i Sverige. 

10460340-isolated-chips-with-pathBeslutet om att en spellicens ska införas har nu beslutats att ta upp i riksdagen. Detta efter att EU-kommissionen 2004 drog Sverige inför rätta då se anser att Sveriges spelmonopol bryter mot den fria rörligheten för tjänster som ska finnas i Europa skriver SR.  Det är med det statligt ägda Svenska spel som de anser bryta mot reglerna. Det finns ett monopol i Sverige, men med tanke på att man ska spela spel online så går det att kringgå dessa regler och spela på mängder av olika spelsajter på nätet. Så länge man befinner sig på en sajt som har sitt säte på Malta eller inom EU så behöver man inte heller skatta för pengarna. Man tror sig att kunna kontrollera onlinespelen genom att införa spellicenser.

Skapar fler jobb

Vad man hoppas på är att detta ska resultera i att fler jobb kommer att skapas då fler aktörer kommer att kunna släppas in i Sverige. Förhoppningen är även att Staten kommer lägga fler pengar på att förhindra spelmissbruk för när det kommer till just spelmissbruk så lägger Sverige mindre pengar än många andra länder. Så, ännu är inte licensregeln i land, men det är under observation. Vad man kan göra under tiden om man är sugen på att få koll på det stora utbudet online är att besöka exempelvis casino online 247 för att där läsa mer om olika sajter och vad de erbjuder i form av olika bonusar. För viktigast av allt är att man känner en trygghet och balans när man väljer att spela.