Fick datorspelet som yrke

Somliga har det bra och kan arbeta med det som de tycker är allra roligast. Exempelvis är det en del spelnördar som gått från att ha spel som ett intresse till att ha det som jobb. Bland annat har Emil från Norrland blivit professionell Smite-spelare.

6445248-happy-man-on-the-couch

Spel är oerhört kul och många är så pass intresserade av spel att de i princip tillbringar hela sin lediga tid med att spela. Sedan finns det även de som satsar fullt ut på spel och arbetar med det. Det finns många olika yrken man kan ha inom spelens värld. Man kan till exempel arbeta som pokerproffs och vinna stora pengar på pokerturneringarna runt om i landet. Man kan även arbeta med att driva en casinosajt. Då jobbar man i och för sig inte direkt med att spela, men man ägnar ändå det mesta av sin tid till spel. Det finns även mängder av olika datorspel som man kan bli proffs på och få som heltidsyrke.

Fick intresset som jobb

I Norran kan man läsa om Emil Edström som spelat online-spelet Smite på elitnivå under ett års tid nu. Han har spelat datorspel över internet i många år men det var inte förrän för ett tag sedan som han visste att man kunde leva på sin sysselsättning. Han har dock alltid försökt bli bra på att spela datorspel, och detta lönade sig. Nu spelar han med ett lag som heter Aquila och laget består av honom och fyra andra killar. Laget har även två coacher som ger överblick på spelarnas insatser och följer deras utveckling. Smite är ett spel som går ut på att försöka förstöra ens motståndares bas. Figurerna som man spelar med är inspirerade av gudar från olika mytologier.

Emil vann första tävlingen

För ett tag sedan var Emil med i sin första professionella tävling. Det var i Tyskland på den så kallade EU Regional Championship. Han slutade som etta i turneringen och kommer att få dela på vinstsumman på 25 000 dollar. Emil nämner i artikeln att han inte tjänar speciellt bra på spelandet, utan det är ett företag som sponsrar laget vilket gör att han kan få en månadslön. Lönen är låg men går att leva på och vinsterna från turneringarna ger ett extra tillskott i kassan.