ATG:s bästa år

Det går bra för statens spelbolag och framförallt har ATG de senaste åren sett en ökad omsättning. Svenskarna spelade mer än någonsin på trav under årets första kvartal.

sulku-trav-lopp-häst

De senaste åren har casinobranschen verkligen blommat ut och det är framförallt de utländska spelbolagen som stått som vinnare. Men även de statliga bolagen har fått ett uppsving de senaste åren och detta kan man läsa mer om här. Och även om Svenska spel börjar gå bättre, är det framförallt ATG som står för det största lyftet. Spelbolaget har nämligen haft några riktigt bra år och det ser inte ut som att det kommer börja gå sämre inom den närmsta framtiden, snarare tvärtom.

Högsta omsättningen

ATG gjorde nämligen lite av en succéstart på det nya året och i Aftonbladet kan man läsa att den svenska omsättningen ökade med hela 5,7 procent jämfört med samma period föregående år. Detta innebär den högsta omsättningen någonsin i bolagets historia för första kvartalet. Varför det går så pass bra för ATG just nu är svårt att säga men det har med största sannolikhet att göra med att man gjort ett antal nysatsningar för att locka spelare ur olika målgrupper som man tidigare inte nått. Dessutom har man infört flera olika koncept som innebär mer utdelning till spelarna, vilket lett till att fler velat ansluta sig. Utöver detta har man även satsat mycket digitalt och med tanke på att det verkligen är i tiden, har man kunnat locka folk på så sätt. Många vill nämligen spela i mobilen eller på datorn och detta kan man nu göra lätt och smidigt hos ATG.

Nya satsningar

ATG har som sagt gjort några nysatsningar för att locka folk till att spela på hästar och några av dessa har verkligen gett resultat. De satsningar som man från ATGs sida har gjort är:

  • V75 Boost. Detta innebär att man kan spela V75 och även välja att lägga till Boost. Har man valt Boost får man ett nummer på tre siffror. Vinner man V75 och har det rätta Boost-numret innebär detta att vinsten multipliceras med 100.
  • V64 Grand Slam. V64 spelas som vanligt men är man ensam med sju rätt innebär detta en jackpott på 10 miljoner kronor.
  • Virtuella hästar. Travlopp med virtuella hästar som man kan betta på, precis som med riktiga hästlopp.